Home

Domov > Trening inovativnosti v poslovnih modelih > Javna predavanja > Novo mesto

 
 

JAVNA PREDAVANJA

Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah

 

Datum predavanje o vrednosti v poslovnih modelih, Novo mesto, 18.11.2014

Torek, 18.11.2014
Predavanje ob 13:00

 

Lokacija predavanja trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah

Novo mesto
Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine
Novi trg 11, sejna soba, II. nadstropje

Vstop prost za člane GZDDBK.
Prijava obvezna!

 
 
 
 

NAMEN PREDAVANJA

Predavanje/interaktivni seminar »Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah« smo pripravili z namenom širiti zavedanje, da se danes vrednosti ustvarjajo predvsem z oblikovanjem poslovnih modelov. V gospodarskih družbah je zavedanje o pomenu inovativnosti že zelo visoko, zadnje raziskave pa potrjujejo tudi, da novi poslovni modeli prinašajo največ vrednosti ne le gospodarstvu temveč tudi družbi.

Javno predavanje doseganje vrednosti in predstavitev knjige OPM

Z oblikovanjem inovativnih poslovnih modelov večate vrednost ne le vaši gospodarski družbi temveč tudi družbi kot taki, so ugotovili v zadnji raziskavi možganskega trusta SustainAbility.

A uspeti je možno tudi s preoblikovanjem obstoječih vzorcev poslovnih modelov v sodobnejše. To so dokazali fantje iz družbe airbnb. Tradicionalno znani vzorec poslovnega modela platforme nepremičninskih agencij, kjer so viri prihodkov na obeh straneh Kanvasa, tako na strani segmentov kupcev (npr. najemnikov) kot na strani ključnih partnerjev (npr. najemodajalcev) so preoblikovali v globalno uspešnico, ki ima danes v seznamu več kot pol milijona prenočišč, v 33.000 mestih, v 192 državah sveta.

PROGRAM

do 13:00 registracija udeležencev predavanja (število mest je omejeno!)
13:00 – 14:00 predavanje z naslovom: »Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah« (20 min); primer na kanvas mapi (20 min) – vsak udeleženec prejme mapo+svinčnik+lističe; vprašanja in odgovori (20 min)
14:00 – 14:30 kreativna nagradna igra The Marshmallow Challenge
14:30 – 15:00 podpisovanje knjige Oblikovanje poslovnih modelov

»Za inovativne poslovne modele je nujno eksperimentiranje z novimi modeli, tudi s tistimi, ki imajo potencial zrušiti sedanje, medtem ko še vedno poslujete znotraj obstoječih poslovnih modelov.« —Saul Kaplan, avtor knjige Business Innovation Factory

PREDAVATELJ

Marko Savić, avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov.

Marko Savić - avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov

Pomen oblikovanja poslovnih modelov je podrobno in na lastni koži spoznal ob dvoletnem delu in bivanju v tujini (Nemčija/Berlin). Izvedel je že več kot petnajst skupinskih treningov, tako v Sloveniji kot tudi za nemško govoreče področje, nazadnje septembra letos na Dunaju. Svetuje podjetjem kako oblikovati nove in inovativne poslovne modele, predvsem z vidika internacionalizacije njihovega poslovanja.

Po končani fakulteti je ob delu končal še dva magistrska študija, prvega iz antropologije vsakdanjega življenja in drugega iz poslovodenja in organizacije (popularno t. i. MBA). Je izkušen dizajn menedžer, ki je v začetku leta 2013 ustanovil raziskovalni inštitut in v prihodnosti mednarodno biznis dizajn šolo – dŠolo Ljutomer.

Pred kratkim je uspešno vodil eno od skupin na mednarodnem dizajn natečaju do nagrade za najboljšo prezentacijo (Oslo, Norwegian Design Council). Njegovo poslanstvo je ozaveščanje povezave inovativnih poslovnih modelov z dizajnom kot mišljenjem (ang. Design Thinking).

 

MODERATOR

Predavanje/seminar bo povezoval Mitja Košak, Solos – marketing in realizacija grafičnih idej.

Mitja se dnevno se srečuje z izzivi, kako pomagati podjetjem, ki delujejo na trgih, kjer se je zaradi različnih razlogov spremenilo nakupno vedenje potrošnikov.

V zgodnjih letih je študiral robotiko, programiral na IJS, napisal dve knjigi o bazah podatkov, ustanovil repro studio, tiskarno, agencijo. Kasneje je študiral podjetništvo in diplomiral iz vpliva poslovne odločitve.

Je habilitiran predavatelj na Akademiji za design, predavatelj na poslovnih konferencah, poslovni angel in partner v več podjetjih in projektih.

 
Design for Europe - banner
 

Domov > Trening inovativnosti v poslovnih modelih > Javna predavanja > Novo mesto

Komentirajte:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s