Home

Domov > Trening inovativnosti v poslovnih modelih > Javna predavanja > Ljutomer

 
 

JAVNA PREDAVANJA

Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah (zaključeno)

 

Datum predstavitve knjige Oblikovanje poslovnih modelov - 11.11.2014 - Ljutomer

Torek, 11.11.2014
Predavanje ob 12:00

 

Lokacija predavanja trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah

Ljutomer
Hotel Stela, sejna dvorana
Glavni trg 15

ZAKLJUČENO

 
 
 
 

NAMEN PREDAVANJA

Predavanje/interaktivni seminar »Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah« smo pripravili z namenom širiti zavedanje, da se danes vrednosti ustvarjajo predvsem z oblikovanjem poslovnih modelov. V gospodarskih družbah je zavedanje o pomenu inovativnosti že zelo visoko, zadnje raziskave pa potrjujejo tudi, da novi poslovni modeli prinašajo največ vrednosti ne le gospodarstvu temveč tudi družbi.

Javno predavanje doseganje vrednosti in predstavitev knjige OPM

Z oblikovanjem inovativnih poslovnih modelov večate vrednost ne le vaši gospodarski družbi temveč tudi družbi kot taki, so ugotovili v zadnji raziskavi možganskega trusta SustainAbility.

A uspeti je možno tudi s preoblikovanjem obstoječih vzorcev poslovnih modelov v sodobnejše. To so dokazali fantje iz družbe airbnb. Tradicionalno znani vzorec poslovnega modela platforme nepremičninskih agencij, kjer so viri prihodkov na obeh straneh Kanvasa, tako na strani segmentov kupcev (npr. najemnikov) kot na strani ključnih partnerjev (npr. najemodajalcev) so preoblikovali v globalno uspešnico, ki ima danes v seznamu več kot pol milijona prenočišč, v 33.000 mestih, v 192 državah sveta.

PROGRAM

12:00 – 12:30 registracija udeležencev predavanja
12:30 – 13:30 predavanje z naslovom: »Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah« (20 min); primer na kanvas mapi (20 min) – vsak udeleženec prejme mapo+svinčnik+lističe; vprašanja in odgovori (20 min)
13:30 – 14:00 kreativna nagradna igra The Marshmallow Challenge
14:00 – 14:30 podpisovanje knjige Oblikovanje poslovnih modelov

»Za inovativne poslovne modele je nujno eksperimentiranje z novimi modeli, tudi s tistimi, ki imajo potencial zrušiti sedanje, medtem ko še vedno poslujete znotraj obstoječih poslovnih modelov.« —Saul Kaplan, avtor knjige Business Innovation Factory

PREDAVATELJ

Marko Savić, avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov.

Marko Savić - avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov

Pomen oblikovanja poslovnih modelov je podrobno in na lastni koži spoznal ob dvoletnem delu in bivanju v tujini (Nemčija/Berlin). Izvedel je že več kot petnajst skupinskih treningov, tako v Sloveniji kot tudi za nemško govoreče področje, nazadnje septembra letos na Dunaju. Svetuje podjetjem kako oblikovati nove in inovativne poslovne modele, predvsem z vidika internacionalizacije njihovega poslovanja.

Po končani fakulteti je ob delu končal še dva magistrska študija, prvega iz antropologije vsakdanjega življenja in drugega iz poslovodenja in organizacije (popularno t. i. MBA). Je izkušen dizajn menedžer, ki je v začetku leta 2013 ustanovil raziskovalni inštitut in v prihodnosti mednarodno biznis dizajn šolo – dŠolo Ljutomer.

Pred kratkim je uspešno vodil eno od skupin na mednarodnem dizajn natečaju do nagrade za najboljšo prezentacijo (Oslo, Norwegian Design Council). Njegovo poslanstvo je ozaveščanje povezave inovativnih poslovnih modelov z dizajnom kot mišljenjem (ang. Design Thinking).

 
Predavanje/seminar bo povezovala Milena Rakuša, profesorica zgodovine in sociologije.
 
Design for Europe - banner

Domov > Trening inovativnosti v poslovnih modelih > Javna predavanja > Ljutomer

Komentirajte:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s