Home

Domov > Trening inovativnosti v poslovnih modelih > Javna predavanja > Ljubljana

 
 

JAVNA PREDAVANJA

Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah

 

Datum predstavitve knjige Oblikovanje poslovnih modelov - 4.11.2014 - Ljubljana

Torek, 4.11.2014
Predavanje ob 14:00

 

Lokacija predstavitve knjige Oblikovanje novih  modelov v Ljubljani

Ljubljana
Literarni klub Lili Novy
Cankarjev dom, Prešernova c. 10

Prijava na javno predavanje in predstavitev knjige bo možna kmalu. Priporočamo vam tudi, da vpišete vaš e-naslov na listo in boste med prvimi obveščeni o prijavah na dogodke:

Prijava na listo >>

 
 

NAMEN PREDAVANJA

Predavanje »Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah« smo pripravili z namenom širiti zavedanje, da se danes trajnostne vrednosti ustvarjajo in dosegajo predvsem z oblikovanjem poslovnih modelov. V gospodarskih družbah je zavedanje o pomenu inovativnosti že zelo visoko, zadnje raziskave pa potrjujejo tudi, da novi poslovnih modeli prinašajo največ vrednosti ne le gospodarstvu temveč tudi družbi.

Javno predavanje doseganje vrednosti in predstavitev knjige OPM

Z oblikovanjem inovativnih poslovnih modelov večate vrednost ne le vaši gospodarski družbi temveč tudi družbi kot taki, so ugotovili v zadnji raziskavi možganskega trusta SustainAbility.

A uspeti je možno tudi s preoblikovanjem obstoječih vzorcev poslovnih modelov v sodobnejše. To so dokazali fantje iz družbe airbnb. Tradicionalno znani vzorec poslovnega modela platforme nepremičninskih agencij, kjer so viri prihodkov na obeh straneh Kanvasa, tako na strani segmentov kupcev (npr. najemnikov) kot na strani ključnih partnerjev (npr. najemodajalcev) so preoblikovali v globalno uspešnico, ki ima danes v seznamu več kot pol milijona prenočišč, v 33.000 mestih, v 192 državah sveta.

PROGRAM

14:00 – 14:30 registracija udeležencev predavanja
14:30 – 15:30 predavanje z naslovom: »Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah« (20 min); primer na kanvas mapi (20 min) – vsak udeleženec prejme mapo+svinčnik+lističe; vprašanja in odgovori (20 min)
15:30 – 16:00 kreativna nagradna igra The Marshmallow Challenge
16:00 – 16:30 podpisovanje knjige Oblikovanje poslovnih modelov

»Za inovativne poslovne modele je nujno eksperimentiranje z novimi modeli, tudi s tistimi, ki imajo potencial zrušiti sedanje, medtem ko še vedno poslujete znotraj obstoječih poslovnih modelov.« —Saul Kaplan, avtor knjige Business Innovation Factory

PREDAVATELJ

Marko Savić, avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov. Trener (ang. Coach) za biznis dizajn.

Marko Savić - avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov

Pomen oblikovanja poslovnih modelov je najbolje spoznal ob dvoletnem delu in bivanju v tujini (Nemcija/Berlin). Izvedel je že vec kot petnajst skupinskih treningov, tako v Sloveniji kot tudi za nemško govoreče področje, nazadnje septembra letos na Dunaju. Svetuje podjetjem kako oblikovati nove in inovativne poslovne modele, predvsem z vidika internacionalizacije njihovega poslovanja.

Po končani fakulteti je ob delu končal še dva magistrska študija, prvega iz medijskih študij in drugega iz poslovodenja in organizacije (popularno t. i. MBA). Je izkušen dizajn menedžer, ki je v začetku leta 2013 ustanovil raziskovalni inštitut in v prihodnosti mednarodno biznis dizajn šolo – dŠolo Ljutomer.

Njegovo poslanstvo je ozaveščanje povezave inovativnih poslovnih modelov z dizajnom kot mišljenjem (ang. Design Thinking).

Komentirajte:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s