Home

Domov > Trening inovativnosti v poslovnih modelih > Javna predavanja > Ljubljana

 
 

INTERAKTIVNI SEMINAR:

Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah

 

Datum interaktivnega seminarja - poslovni modeli + vrednosti - Ljubljana - 19.11.2014

Sreda, 19.11.2014
Pričetek ob 18:00

 

Lokacija predavanja trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah

Ljubljana
Ljubljanski grad, Modra dvorana
Grajska planota 1

Vstop prost. Prijava obvezna!

 
 
 
 

NAMEN PREDAVANJA

Predavanje/interaktivni seminar »Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah« smo pripravili z namenom širiti zavedanje, da se danes vrednosti ustvarjajo predvsem z oblikovanjem poslovnih modelov. V gospodarskih družbah je zavedanje o pomenu inovativnosti že zelo visoko, zadnje raziskave pa potrjujejo tudi, da novi poslovni modeli prinašajo največ vrednosti ne le gospodarstvu temveč tudi družbi.

Javno predavanje doseganje vrednosti in predstavitev knjige OPM

Z oblikovanjem inovativnih poslovnih modelov večate vrednost ne le vaši gospodarski družbi temveč tudi družbi kot taki, so ugotovili v zadnji raziskavi možganskega trusta SustainAbility.

Zato bodo vsi udeleženci seminarja izvedeli kateri trije načini so možni za doseganje vrednosti ne-le v gospodarstvu temveč tudi v družbi na splošno. Hkrati bo na kratko razloženo na katerih temeljih pravzaprav temeljijo prodorne družbe. In udeleženci bodi rešili en kratek primer poslovnega modela, za kar bo vsaka udeleženka in udeleženec brezplačnega seminarja prejel tudi mapo Kanvasa poslovnih modelov, lističe in svinčnik za ustarjalno oblikovanje poslovnega modela.

Nenazadnje, zato, da bo seminar res interaktiven, se bodo vsi udeleženci preizkusili tudi v kreativni nagradni igri.

PROGRAM

18:00 – 18:30 registracija udeležencev seminarja in prevzem Kanvas map, svinčnikov in lističev
18:30 – 19:30 predavanje z naslovom: »Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah« (20 min); primer na kanvas mapi (20 min); vprašanja in odgovori (20 min)
19:30 – 20:00 kreativna nagradna igra The Marshmallow Challenge
20:00 – 20:30 podpisovanje knjige Oblikovanje poslovnih modelov

»Za inovativne poslovne modele je nujno eksperimentiranje z novimi modeli, tudi s tistimi, ki imajo potencial zrušiti sedanje, medtem ko še vedno poslujete znotraj obstoječih poslovnih modelov.« —Saul Kaplan, avtor knjige Business Innovation Factory

PREDAVATELJ

Marko Savić, avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov.

Marko Savić - avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov

Pomen oblikovanja poslovnih modelov je podrobno in na lastni koži spoznal ob dvoletnem delu in bivanju v tujini (Nemčija/Berlin). Izvedel je že več kot petnajst skupinskih treningov, tako v Sloveniji kot tudi za nemško govoreče področje, nazadnje septembra letos na Dunaju. Svetuje podjetjem kako oblikovati nove in inovativne poslovne modele, predvsem z vidika internacionalizacije njihovega poslovanja.

Po končani fakulteti je ob delu končal še dva magistrska študija, prvega iz antropologije vsakdanjega življenja in drugega iz poslovodenja in organizacije (popularno t. i. MBA). Je izkušen dizajn menedžer, ki je v začetku leta 2013 ustanovil raziskovalni inštitut in v prihodnosti mednarodno biznis dizajn šolo – dŠolo Ljutomer.

Pred kratkim je uspešno vodil eno od skupin na mednarodnem dizajn natečaju do nagrade za najboljšo prezentacijo (Oslo, Norwegian Design Council). Njegovo poslanstvo je ozaveščanje povezave inovativnih poslovnih modelov z dizajnom kot mišljenjem (ang. Design Thinking).

 

 
Design for Europe - banner
 

Domov > Trening inovativnosti v poslovnih modelih > Javna predavanja > Ljubljana

Komentirajte:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s